Airfryeren har taget landet med storm, og af god grund! Den smarte turboovn er nemlig genial til at tilberede mange forskellige madvarer. Men, hvordan tilbereder du bedst forskellige ting i airfryeren? Det kan være lidt svært at finde hoved og hale i, da en airfryer også fungerer lidt anderledes end en ovn.
Du skal først og fremmest være opmærksom på, at temperaturen og tiden for madlavning i en airfryer kan variere afhængigt af den specifikke opskrift og størrelsen på den mad, du tilbereder. Vi har her samlet nogle helt generelle retningslinjer for madlavningstid og temperaturer for nogle af de mest almindelige ting, du kan lave i en airfryer. Desuden finder du også et smart skema, så du hurtigt kan komme i gang med at lave mad i airfryeren!
Tænd airfryeren på 200 grader Celsius. Tilbered pommes frites i cirka 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde – ryst kurven godt cirka halvvejs. Hvis du laver hjemmelavede pommes frites, så lad gerne de udskårne kartofler ligge i en skål kold vand i 30 min. inden de skal i airfryeren, så får du ekstra sprøde fritter!
Tænd airfryeren på 180-200 grader Celsius. Tilbered kyllingelår i cirka 12-15 minutter, og kyllingebryst i cirka 15-18 minutter, indtil de er gennemstegte og gyldne. En hel kylling skal have 25 minutter på den ene side, hvorefter den vendes og får yderligere 25 minutter. Forlæng evt. tiden med et par minutter, hvis din kylling er meget stor. Hold gerne øje med kyllingen, så du undgår at den får for meget og bliver tør.
Tænd airfryeren på 180 grader Celsius. Tilbered grøntsager i cirka 10-15 minutter, indtil de er møre og gyldne. Vær opmærksom på, at der er stor forskel på, hvor lang tid individuelle grøntsager skal have, alt efter hvor bløde eller hårde de er. Hvis du tilbereder mange forskellige grøntsager på samme tid, kan det være en god idé at give de bløde grøntsager lidt mindre tid, og de hårde grøntsager lidt mere, for at det hele bliver mørt.'
Tænd airfryeren på 200 grader Celsius. Tilbered bøffer i cirka 5-6 minutter for medium-rare, 7-8 minutter for medium, og 10-12 minutter for well-done. Husk at vende bøfferne halvvejs.
Tænd airfryeren på 180 grader Celsius. Tilbered fisk i cirka 10-12 minutter, indtil den er gennemstegt og gylden. Pensl eller spray lidt olie på din fisk inden tilberedning. Husk at holde godt øje med fisken, da tilberedningstiden kan variere meget i forhold til størrelsen på fisken.
Tænd airfryeren på 200 grader Celsius. Pensel brødet med æg/mælk inden du bager dem. Tilbered brød i cirka 8-12 minutter, afhængigt af størrelsen på dejen. For at brødet ikke sidder fast, kan det være en god idé at bruge bagepapir – du skal dog være opmærksom på, at det er ikke alle airfryers der kan bruges med bagepapir, da luften så ikke kan strømme ordentligt rundt, så tjek din egen airfryer inden du går i gang med at bage.
Tænd airfryeren på 160 grader Celsius. Tilbered æggene i 9 minutter for blødkogte æg, 10 minutter for lidt fastere æg og 11-12 minutter for hårdkogte æg. Rul gerne æggene rundt undervejs. Der skal ikke vand i bunden af airfryeren.