Nicholas er franskmand og mesterkok, som virkelig forstår at svinge gryderne og panderne. Han er praktisk talt født og opvokset med en grydeske i hånden. Hans familie består udelukkende af slagtere, kokke og konditorer, som alle har en interesse i delikatesser og kvalitet inden for råvarer.
Derfra kommer hans ambition om at lave lækre delikatesser, som nu er tilgængelige med et skandinavisk fingeraftryk.
Nicolas Vahé er naturligvis udlært kok og konditor på "Pic Valence", som er en 3-stjernet Michelin-restaurant og hotel i Frankrig.
I dag drives den af Anne-Sophie Pic, som er en af de eneste kvindelige 3-stjernede Michelin-kokke i verden.
Hun har en stor interesse for både det salte og søde køkken og dyrker begge dele til perfektion. Det er formentlig årsagen til, at Nicolas Vahé senere tog uddannelsen som konditor, da han blev inspireret fra sin læreplads. Så derfor mestrer han både det søde og det salte køkken.
Denne kunst er der ikke mange på verdensplan, der besidder, ofte er det nemlig sådan, at der er kokke til det salte køkken og til det søde køkken. Det er netop årsagen til, at Nicolas Vahés produkter spænder så bredt og giver et spændende og varieret udvalg.
Gør det enkelt – ikke kompliceret!
Netop denne tilgang er, hvad Nicholas Vahé ønsker at fremelske! Hvorfor gøre det indviklet, når det er muligt med nogle få ingredienser at skabe et gourmet-måltid?
Ofte er det nemlig sådan, at de enkelte retter er dem, som skaber de bedste resultater. Selvom det franske køkken sagtens kan være kompliceret, så er grundstammen i dets kogekunst helt enkel. Se fx på en bearnaisesauce - essens, æg og smør og ikke andet. Enkelt og absolut velsmagende. Her er det virkelig essentielt, at de råvarer, du bruger, netop er af høj kvalitet.
Alle produkter fra Nicholas Vahé efterlever denne tankegang og kan derfor overvejes med stor fordel. Nu holder Nicholas Vahé sig ikke kun til det franske køkken, selvom det er hans aner. Han bruger fx også råvarer fra det italienske køkken. For at tage et glimrende eksempel så laver han helt klassiske risottoris, og med et lille twist bliver retten hurtigt personlig og nyskabende ret.
Du twister den med denne olie med hvidløg og lime er et godt bud, og kombineret med lidt salt og peber med havsalt og citronskal er der ikke et øje tørt, når du serverer din risotto. Dette er præcis, hvad Nicohlas Vahé ønsker at opnå, og han mener, at god mad bestemt ikke behøver at være kompliceret, det kan og skal være enkelt og nemt for alle at gå til. Derfor er målet også at skabe overraskende smagsoplevelser, hvor ingredienser kombineres på helt nye måder.
Helt klassiske ingredienser får nemlig nyt liv, når der fx tilsættes salt med parmesanost og basilikum eller salt med "rødvin" og laurbærblade.
Kæmpe "wow-faktor"
Uanset om du er ny i kokkefaget, eller du er rutineret og har god erfaring, så er gode ingredienser altafgørende, når du laver mad. Nicolas Vahé laver alt indenfor gode produkter fra confit, chokoladesmørepålæg, pesto, olier, marmelader, risotto, pesto, chutney, fiskesuppe til gløgg og vin samt meget andet. Det smarte ved produkterne er, at de er af høj kvalitet og kombineret i en ret, så løfter de hele retten og oplevelsen betydeligt. Det er netop også derfor, at du kan få en temmelig stor "wow-faktor" ved at tilsætte nogle få produkter. Der er ingen tvivl om, at Nicholas erfaring og kritiske sans for kvalitet har sikret, at disse delikatesser aldrig fejler.
5 skrappe bud på en hurtig og velsmagende ret med Nicholas Vahé
Pasta genovese
Er du også typen, som godt kan blive lidt vinterdeprimeret, så kommer der hermed en ret, som hurtigt får dig til at tænke på sol og sommer! Pasta genovese, som er frisk pasta med pesto, er en ret som skriger på varme og solrige dage i Italien. Det er ret simpelt, men nogle gange har du sikkert ikke lige frisk basilikum, parmesan, pinjekerner eller en god olie stående klar. Heldigvis er hjælpen nær, og det kan klares med denne færdige pesto, som ligger langt over normal standard. Prisen ligger på 79 kr., hvilket er helt fair, eftersom ingredienserne ikke er de billigste, men så er der også til en ordentlig omgang pasta og endda til flere serveringer. Et godt trick kunne være at kombinere købet med oliven og dermed spare lidt penge.
Verdens bedste aioli
Det er muligt at lave den italienske udgave af mayonnaisen på en god olivenolie, og det kan kun blive et kæmpe hit! En aioli kan bruges til stort set alt, når der er tale om snacks eller tilbehør og smager himmelsk. Hele tricket er, at der skal bruges en god olivenolie og gerne noget hvidløg eller anden smag – ellers skal der kun bruges æggeblommer og salt og peber. Et godt bud er at bruge denne olie, som er beriget med både hvidløg og chili, hvor 2x25 cl kan købes for 139 kr. Smagen er virkelig lækker og giver en vildt god aioli - så hvis du er presset på madlavningen og gerne vil lave noget ekstra godt, så er dette et godt bud. Skal din aioli være endnu bedre, så kan der jo tilføjes lidt af Nicholas Vahés salt og peber, som løfter den endnu mere – prisen ligger på 149 kr. for både salt og peber.
Hvad byder du uventede gæster?
Den er næsten lige til højrebenet ikke? Du byder altid uventede gæster en kop kaffe og noget tilhørende sødt. Men nogle gange er fantasien bare ikke til det, og udvalget i det lokale supermarked er måske ved at være en kende ensformigt og kedeligt. Bare slap helt af for også her er der gode bud fra Nicholas Vahés mange varer. 190 gram hvid nougat lyder måske ikke af meget, men når smagen er i top, så er få stykker mere, end du kan spise,og så ser det bare vildt indbydende ud, når du sætter glasset direkte på bordet til duften af den nybrygget kaffe! Det er helt afgjort den bedste smagsoplevelse, du får med denne nougat som er knust i forskellige stykker, og som desuden er glutenfri. Prisen ligger på 118 kr., og der er rigeligt til mange gange uventede gæster.
Hvis kaffen skal være endnu bedre!
En anden god løsning fra Nicolas Vahé er kaffesirup med af karamel eller vanilje, som giver kaffen et betydeligt løft. Det er også muligt at lave iskaffe, som kan være lidt svær at drikke uden et lille skud sirup. Denne sirup er helt perfekt til at løfte kaffen, og giver den et twist, som får selv "ikke-kaffe-drikkere" til at holde af den. Den kan naturligvis også bruges i milkshakes eller på en isdessert, hvis der er hang til den slags!
Shaken Not Stirred!
Et sidste og meget overskueligt bud på en "ret" kunne være den ultimative gentlemen cocktail "Dry Martini", som du lige shaker sammen af 4 gange god gin og 1 gang tør Vermouth. Den skal serveres i et paraplyglas og naturligvis med en tandstik med nogle gode oliven på. Disse sorte oliven er et perfekt match. Nu bliver den lidt twistet, for egentlig ville det nok være med frisk citronskal, men traditioner er til for at blive brudt!
Kom i gang her: https://www.coolshop.dk/søg/nicolas+vahé