Ingen produkter fundet
Se vores topliste her
Tid: 1 time 15 minutter
Flæskestegen. Det danske guld. Sprødt svær, der knaser mellem tænderne og lækkert saftigt kød. Er du på jagt efter den ultimative flæskesteg, bør du læse med her. Du opnår nemlig et uovertruffent resultat, når du tager din gasgrill i spil. Den bliver mør, saftig og får lækre sprøde svær. Præcis, som vi vil have det. Når du griller flæskestegen på gasgrill, opnår du også denne eftertragtede smag af grill. Så det er ren win/win.
Start med at gøre et visit i din lokale slagter eller i dit lokale supermarked. Udvælg den kam, der ser bedst ud. Hvis du blinker lidt til slagteren, skal han nok fortælle dig, hvilken der er bedst. Marianeden er individuel efter smag. Hvidlig, chili og olivenolie er et sikkert valg, men det er helt op til dig selv. Brug masser af fint salt. 2 teskefulde salt er standard til 1,5 kilo flæskesteg, men hvis du og familien er vilde efter salt, smider du bare mere på.
Inden flæskestegen skal på grillen, bør du tjekke sværene. De skal være skåret helt ned til kødet, men ikke igennem kødet. Dette glipper nogle gange fra slagterens side, så gør dig selv en tjeneste og tjek efter. Herefter giver du stegen en ordentlig tur med marinade og salt. Lad gerne flæskestegen stå i et kvarters tid herefter, så hele herligheden kan trække ind. Og så er vi endelig klar til at gå videre til gasgrillen.
Start med at tænde din gasgrill. Flæskestegen skal grilles ved indirekte varme. I almindelig tale betyder det, at du ikke skal tænde den inderste brænder. Lad grillen varme helt op og skru så ned til halv styrke. Halv styrke plejer at være perfekt til flæskesteg. Smid flæskestegen i midten af grillen, smid dit termometer i og luk låget til. Du kan købe stegetermometer her. Lad flæskestegen grille stille og roligt, til den når en kernetemperatur på 65 grader. Ved denne temperatur er flæskestegen mør og saftig. Helt perfekt. Når flæskestegen har opnået de 65 grader, vender du stegen rundt, da sværene lige skal grilles lidt. Det tager typisk et par minutter, men hold godt øje. De må ikke blive brændte. Lad herefter flæskestegen hvile i 20 minutter. Og du må for alt i verden ikke dække flæskesværene til — ellers bliver de bløde, og bløde flæskesvær er en dødssynd. Hviletiden er meget vigtig.