Ordre og indstillinger
Kategorier
Filtrer

Mette Blomsterberg forsøder danskernes liv

(15)
Filtrer
Mærke
  • (29)
  • (1)
  • (1)
  • (8)
  • (2)
  • (2)
  • (1)
  • (7)
  • (1)
  • (3)
  • (1)
  • (34)
  • (60)
  • (57)
  • (3)
  • (15)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (1)
  • (6)
  • (13)
  • (4)
  • (1)
  • (3)
  • (56)
  • (4)
  • (2)
  • (8)
  • (1)
  • (17)
  • (8)
  • (2)
  • (6)
  • (2)
  • (6)
  • (3)
  • (24)
  • (4)
  • (7)
  • (1)
  • (2)
  • (17)
  • (2)
  • (1)
  • (4)
  • (57)
  • (32)
  • (1)
  • (1)
  • (7)
  • (24)
  • (4)
  • (23)
  • (1)
  • (1)
  • (11)
  • (16)
  • (21)
  • (190)
  • (3)
  • (3)
  • (7)
  • (1)
  • (69)
  • (3)
  • (22)
  • (1)
  • (6)
  • (4)
  • (6)
  • (2)
  • (1)
  • (3)
  • (35)
  • (2)
  • (6)
  • (1)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (6)
  • (16)
  • (24)
  • (1)
  • (6)
  • (3)
  • (1)
  • (6)
  • (3)
  • (9)
  • (3)
  • (10)
  • (11)
  • (15)
  • (73)
  • (4)
  • (1)
  • (3)
  • (1)
  • (3)
  • (34)
  • (4)
  • (6)
  • (11)
  • (5)
  • (4)
  • (3)
  • (10)
  • (2)
  • (1)
  • (26)
  • (1)
  • (3)
  • (4)
  • (24)
  • (50)
  • (1)
  • (4)
  • (1)
  • (2)
  • (37)
  • (2)
  • (3)
  • (2)
  • (10)
  • (2)
  • (14)
  • (13)
  • (69)
  • (8)
  • (11)
  • (2)
  • (20)
  • (65)
  • (4)
  • (1)
  • (19)
  • (84)
  • (1)
  • (12)
  • (1)
  • (6)
  • (5)
  • (1)
  • (6)
  • (14)
  • (21)
  • (46)
  • (16)
  • (40)
  • (16)
  • (1)
  • (1)
  • (2)
  • (6)
  • (3)
  • (3)
  • (17)
  • (1)
  • (3)
  • (17)
  • (1)
  • (6)
  • (2)
  • (1)
  • (19)
  • (19)
Farve
  • (5)
  • (2)
  • (2)
  • (3)
Vis kun
  • (15)
  • (15)
  • (15)
  • (2)
Pris
  • (1)
  • (8)
  • (2)
  • (1)
  • (1)
  • (2)
  • -
Sorter efter
  • Mette Blomsterberg
    ×
Mette Blomsterberg forsøder danskernes liv
Du nåede bunden af listen Gå til toppen

Ingen produkter fundet

Se vores topliste her

I en tid hvor crossfit trumfer en tur forbi bageren. Hvor skyr er hit, og sukker er skidt. Så stikker Mette Blomsterberg i den grad ud. Danskerne er vilde med den kendte konditor, som har evnen til at få selv vaniljekranse til at ligne en delikatesse.

Over 200.000 danskere følger trofast hendes Facebook-side ”Mette Blomsterberg”, hvor hun kommer med gode tips til måder at forsøde livet i en hektisk hverdag.


Født i 1970 i Helsingør lærte Blomsterberg allerede som helt ung pige fra sin mor, at tingene skal laves fra bunden. Man må ikke må gå på kompromis med ingredienserne, lød det fornuftige råd fra hendes mor.


Blomsterberg har senere i et interview med magasinet SØNDAG fortalt, at hun ret hurtigt i livet vidste, at hun ville være iværksætter og have sin egen butik. Men hun havde nok ikke regnet med, at hun ville skabe en epidemi af kage-hungrende danskere, der strøg i køkkenet for at kopiere hendes opskrifter på desserter.

DR opfangede også relativt hurtigt den kønne konditors gennemslagskraft og bar hende det sidste vej til tops i værtsrollen i programmet ”Det søde liv”.

Her gav hun trin for trin inspiration til alle Danmarks hjemmebagere om, hvordan man skabte nogle af hendes egne favoritter. Blandt de mest populære kager i det program var blandt andet Blomsterbergs hindbærlagkage og hendes helt specielle chokolademousse.

Over halvanden million seere så med, da DR flyttede Blomsterberg fra at skabe kager til at bedømme andres bagværk som en af dommerne i det populære program ”Den store bagedyst”.

Her var Mette Blomsterberg dommer sammen med Jarl Friis-Mikkelsen i programmet, hvor helt almindelige danskere dystede i kunsten i at bage og kreere det lækreste bagværk.

Heldigvis blev Blomsterberg ret hurtigt klar over værdien i sit brand, og har siden udgivet storsælgende bøger som ”søde sager” og ”Blomsterbergs skønne klassikere”.

I takt med den enorme succes er Mette Blomsterberg blevet sin helt egen butik. Ud over den fysiske Blomsterbergs café i Lyngby i Nordsjælland, så er hendes brand også blevet en industri i sig selv.

Danskerne er ikke i tvivl om, at hun kan sit kram, og derfor er bageprodukter skabt i samarbejde med Blomsterberg også i høj grad efterspurgt. Hendes skåle, brødforme og glas er gennemtænkt helt ned til detaljen. Alle produkter som du i øvrigt kan få til Danmarks billigste priser her på Coolshop.

Men det er den måde, Mette Blomsterberg opererer på. Hun har ingen intentioner om blot at lægge navn til noget, hun ikke selv kan stå inde for. Konditoren er nærmest perfektionist, når det gælder om at gøre noget for andre og forsøde danskernes liv.


“For mig handler det ikke om, at tingene skal være sofistikerede. Men det skal være ordentligt. Jeg er ikke god til sløseri. Når man byder en dessert eller en kage til en, der står en nær, er det at give det menneske en oplevelse af, at det er noget ganske særligt,” har Mette Blomsterberg fortalt i et større interview med avisen Kristeligt Dagblad.


Om det så er noget helt elementært som en pandekage eller en brunsviger, så holder Mette Blomsterberg fokus på detaljen. Den detalje der kan gøre forskellen og være lidt anderledes, end det man ellers er vant til at få serveret.

Det er blandt andet de egenskaber, der har gjort Blomsterberg så populær. Ud over at hun også fremstår enormt sympatisk og empatisk på tv-skærmen. Eller når hun selv står bag disken i hendes café.

Men det er ikke lutter lagkage at være Mette Blomsterberg. Bag smilet har kriserne også sat sit præg på den populære konditor. Hun var blot seks år, da hendes forældre blev skilt. I 2009 døde hendes mor, og i privatlivet har der også været kriser i ægteskabet med manden, Henrik Blomsterberg. Det lagde hun heller ikke skjul på i interviewet med Kristeligt Dagblad.

“Jeg har selvfølgelig også mine huller. Min mand og jeg har fejret kobberbryllup, og det har også krævet sine kampe at nå dertil. Der er dage, hvor han mest af alt har været en kegle, ligesom jeg indimellem kan have dage, hvor humøret ikke er i top,” forklarede en ærlig Blomsterberg.

Hendes evne til at finde lyspunkterne i mørket har dog bragt hende til tops som iværksætter og charmerende tv-kendis. Hendes mod på at takke ja til selv udfordringer, hvor hun er på udebane, har gjort hende stærkere.

Som i 2013 hvor hun pludselig gik fra hele Danmarks konditor til landets dansemus i storhittet Vild med Dans. Blomsterberg nåede dog for en sjælden gangs skyld ikke øverst på skamlen, da hende og partneren Michael Olesen røg ud efter ottende program.

Men på bogmarkedet kan ingen matche Mette Blomsterberg, når det gælder bøger om bagværk.

Især et tidspunkt på året udnytter boghandlerne effekten af konditorens popularitet og laver gode tilbud på hendes bøger. Hvert år til jul rykker danskerne i køkkenet på en helt anden måde end årets øvrige måneder. Så er det heldigt, at Blomsterberg kan give tips om at lave en ris a la mande helt fra bunden, som pludselig gør mandeljagten sekundært ved middagsbordet.

Hun elsker at give tips videre. At formidle sin enorme viden om bagning til de mange kvinder og mænd rundt omkring i landet, der elsker at forkæle de nærmeste med lidt sødt til ganen.

Om det er den ekstravagante chokoladekage, den undervurderede citronmåne eller en bund skabt af marengs så favner Mette Blomsterberg det hele.

Det bemærkede gæsterne til hende og Henrik Blomsterbergs bryllupsfest også på Sølyst i Klampenborg. For det var nærmest en selvfølge, at det var brudgommen, der selv lavede deres bryllupskage helt fra bunden til alles udsøgte fornøjelse.

Det var kransekagehuset i København, der formede Mette Blomsterberg og gav hende de rette værktøjer, som en ambitiøs konditor har brug for.

Ambitionerne fejlede intet for den nyuddannede konditor, der rykkede videre til en stilling som chefkonditor på den kongelige skydebane, Sølyst.

Fra hun var 25 år og seksten år frem i perioden 1995-2011 var hun restauratør og konditor i Café Glyptoteket.

Gæsterne på Glyptoteket opdagede hurtigt, at en kransekage var kælet for, når den var skabt af husets konditor. Ja, selv når der var småkager som dessert på menuen, så smagte det himmelsk, og rygtet begyndte at sprede sig.

I 2010 kom hendes skærmdebut så på DR med programmet ”Det søde liv”.

Året efter var der så meget ild i Blomsterberg, at hun sprang ud i at åbne sit eget sted. En kage- og dessertbutik ”Blomsterbergs” i indre København, og så gik der ikke ret længe, før familien Danmark pludselig var på fornavn med hende.

Den store bagedyst blev et af de mest populære DR-programmer siden årtusindeskiftet, og Blomsterberg oplevede pludselig, at hun ikke kunne gå uden for en dør uden at blive spurgt til et par opskrifter.

Det var også noget hendes to døtre pludselig skulle vænne sig til. Deres mor var blevet allemandseje.

Mette Blomsterberg mærkede også bagsiden af medalje-kagen, da hun åbnede sin cafe i Lyngby i maj 2014. Køen på åbningsdagen var adskillige hundrede meter, og det var ikke kun godt nyt, at der var så mange kunder på førstedagen.

”Med så mange, der kom den første tid, var det umuligt at indfri de forventninger, de kom med, selv om vi alle knoklede, så det næsten blødte ud af ørerne på os. Vi har skuffet nogle, og der har nok også været nogle, der har fået det hele lidt galt i halsen, så at sige. Og åh, hvor har jeg været ked af det, når nogle er blevet sure, sagde Blomsterberg til magasinet SØNDAG oven på den hektiske åbningsperiode i 2014.

Der har også været andre udfordringer ved at være hele Danmarks konditor-darling. For hver gang Blomsterberg forkæler kageglade danskere med Cheesecake opskrifter, chokolade kager eller den perfekte dessert i glas så hejser sundheds-guruerne flaget.

For kan man virkelig være et godt forbillede i dagens Danmark, når man opfordrer folk til at bage lækre vaniljekranse, alt imens mange danskere kæmper med overvægt?

"Vi må aldrig glemme at nyde og fejre livet. Vi skal turde forsødelsen og forkælelsen. Når man laver et indbydende måltid mad til sine venner eller familie – og serverer en god vin – giver man en gave til sig selv og dem, man er tæt på. Desserten gør måltidet fuldendt, ligesom den ekstra vin skaber en vellykket bryllupsfest," lyder det fornuftige råd fra Blomsterberg i interviewet med Kristeligt Dagblad.

Det har i den grad også været vellykket, at Mette Blomsterberg er kommet på banen med sit eget brand, der også producerer elegante skåle og køkkenredskaber. Den vellidte konditor har forklaret, at hun har taget udgangspunkt i design, som både er brugbart, men også æstetisk er på niveau med hendes kager.

Hendes dråbeskåle er eksempelvis blevet populære i de danske hjem for det lækre mageløse design.

De små dessertglas er på sin egen måde unikke, fordi de er fremstillet således, at det er muligt at bage direkte ned i glasset. De tåler eksempelvis op til 300 grader og helt ned til minus 20 grader.

Det er den slags detaljer, der gør Blomsterberg-kollektionen så populær, samtidig med at priserne også er på et rimeligt niveau. Igen med øje for at have en bred appel i stedet for kun gå efter at skabe dyre produkter.

Der skal være en balance mellem kvalitet og pris, mener Mette Blomsterberg selv.

Det helt store spørgsmål fremadrettet er, om Mette Blomsterberg kan holde kadencen som danskernes foretrukne konditor-brand? Ole Kristoffersen presser hende i toppen af den danske konditor-galakse med Lagkagehusets enorme vækst og succes landet over.

Blomsterberg ser det imidlertid ikke som en konkurrence, hvem der hitter mest hos danskerne. I stedet har hun længe glædet sig over det høje niveau blandt danske konditorer og ikke mindst den vigtige fokus på at lave gode kager og ikke bare samlebånds-bagværk.

På sin egen hjemmeside metteblomsterberg.dk har konditoren blandt andet kæmpet en hård kamp for citronmånen, som har tilbragt en rum tid i skammekrogen i danskernes bevidsthed.

Som Blomsterberg blandt andet skriver.

”Igennem årene har citronmånen fået et lidt blakket ry, og den forbindes ofte vakuumpakning og tankstation. Det skal være slut nu. Følger du Blomsterbergs opskrift på citronmåne, får du en kage, der smelter på tungen, smager fantastisk og som er let at tage med på udflugt i klassen eller på jobbet.”

Det er et opgør med danskernes vaner og kage-mønstre, som Mette Blomsterberg tager på vegne af citronmånen. Det samme gør sig også gældende med chokolade mousse som også har lidt under at være forbundet med en konfirmations-middag i starten af 00’erne.

Sådan kommer Mette Blomsterberg til at fortsætte ufortrødent med at ændre danskernes kagevaner, og hun lover samtidig, at der er meget mere i vente i forhold til unikke køkken-produkter, hvor kvaliteten forbliver i top.